Google Chrome gaat voor veilig

Jiska van der Genugten
20 februari 2018
2 minuten

Vanaf 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking. De AVG stelt dat alle persoonsgegevens op de website verzameld moeten worden via HTTPS, zodat persoonsgegevens niet meer onderschept kunnen worden door hackers. Google Chrome doet hier nog een schepje bovenop. Chrome gaat vanaf juli 2018 websites zonder HTTPS-verbinding als onveilig markeren, dit gaat samen met de komst van Chrome 68.

http pages

Google Chrome is sinds 2016 al bezig met het beveiligen van het web. Wanneer jouw website gebruikt maakt van HTTP geeft Chrome een waarschuwingsicoontje weer in de adresbalk. Wanneer er door de gebruiker op dit icoontje wordt geklikt krijgen zij te lezen dat de website niet veilig is. Vanaf juli gaat Chrome de gebruikers nog actiever waarschuwen voor HTTP websites. Naast het waarschuwingsicoontje worden ook de woorden ‘Niet veilig’ of ‘Onveilig’ aan de adresbalk toegevoegd.

Ben jij in het bezit van een website met een HTTP-verbinding? Dan wordt het tijd dat je hier iets aan gaat doen. We gaan graag met je in gesprek over de verbetering van jouw website. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

We gaan ook graag jouw uitdaging aan!

Let's meet