Wat doet een projectmanager bij Nilsson?

Arne van Groningen
Arne van Groningen
28 september 2018
3 minuten
Het werk van

een project manager

"Maar wat doe je dan eigenlijk?" Dat je bij een reclamebureau werkt, maar geen mooie designs of slimme websites kan maken, roept nogal eens vraagtekens op. Formeel gezegd houdt een projectmanager vanaf het begin tot het einde van het project overzicht op de planning, het budget en de kwaliteit. Dat kan gaan om een website, maar ook een merkidentiteit, beursstand enz. Zelf ervaar ik me meer als een teamplayer die samen met een strateeg, designers, developers én de klant voor het beste resultaat gaat. Dit krijgen we voor elkaar door goed te communiceren en de juiste processen en systemen te hanteren. Mijn werk is geslaagd als er aan het einde van een project een goed werkend eindproduct staat, die ook daadwerkelijk voor resultaten gaat zorgen. 

Een project

bij Nilsson

Als full-service bureau beginnen we projecten vaak vanuit een degelijke analyse en een ijzersterke strategie. Dit zorgt ervoor dat we vooraf goed weten wat we gaan maken én welk doel we daarmee willen bereiken. Dit geldt zowel voor de ontwikkeling van een merk, campagnestrategie of website. Na deze fase, waar ik als projectmanager opereer naast een strateeg, wordt er in de meeste gevallen een concept gemaakt die aansluit bij deze strategie. Vanuit deze basis hebben we voldoende input om de doorvertaling te maken naar verschillende off- en online middelen. Zodra deze basis staat ondersteunen we klanten op het gebied van (online) marketingcampagnes die perfect aansluiten bij de eerder gestelde doelen.

Projectmanager

bij Nilsson

We werken voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers en ons vakgebied is continu in beweging. Samen zorgt dit ervoor dat ik als projectmanager bij Nilsson een zeer dynamische functie heb. Zo kan het zijn dat ik de ene dag bij een partij in de zorg zit om de voortgang van een online marketing campagne te bespreken en de volgende dag een kick-off heb van een website-traject bij een scholengemeenschap. Voor elk project geldt dat we een duidelijke focus houden op het doel van de klant. Een project is pas geslaagd als de klant dit ook vindt. Hierin is ruimte voor voortschrijdend inzicht en goede afstemming met de mensen binnen het team heel belangrijk. Als projectmanager weet je lang niet alles zelf, dus input vanuit je team is nodig om klanten juist te informeren. Als laatste is het gebruik van goede tools om het proces te ondersteunen heel belangrijk. Denk aan het gebruik van Slack voor goede interne communicatie en Trello voor het bijhouden van taken voor elk project.

Een project starten met Nilsson?

Let's meet