Campagneconcept

Een campagneconcept kan helpen om een specifiek product of een specifieke dienst onder de aandacht te brengen bij een bepaalde doelgroep. Bij een (creatief) campagneconcept ga je van een uitgedachte strategie naar een zichtbaar en duidelijk verhaal. Dit concept verpakt de boodschap en triggert je doelgroep.

Doel

Een campagneconcept kan gebaseerd zijn op verschillende campagnestrategieën. De ene keer is het doel gedragsverandering, de andere keer kan het gaan over het vergroten van het aantal leads.

Het juiste verhaal

De kunst is om jouw doelgroep niet alleen te bereiken, maar ook vast te houden. Een manier om dit te bereiken is om een verhaal te vertellen en daarmee in te spelen op emoties. Het is hierbij wel belangrijk dat je een verhaal vertelt dat past bij de belevingswereld van de doelgroep. Een goed concept zet mensen aan tot nadenken, en tot actie.

Campagneconcept Nilsson
Nilsson en campagneconcept

Een goed concept

Bij het ontwikkelen van een campagneconcept gaan we samen met jou terug naar de essentie van jouw product of dienst. Wat maakt dit product of deze dienst onderscheidend en welk verhaal wil je met jouw campagne overbrengen? Ook kijken we naar de belevingswereld van jouw doelgroep en via welke middelen we deze doelgroep het beste kunnen bereiken. Hierbij houden we het uiteindelijke doel altijd voor ogen en bepalen we de juiste tone of voice. Een concept vertaalt je hele boodschap naar een sterke, korte tekst en inspirerend beeld. Hoe sterker deze combinatie, hoe makkelijker het wordt dit via diverse wegen uit te rollen.

Totaaltraject

Deze fase staat bij Nilsson vrijwel nooit op zichzelf. Veel elementen hangen met elkaar samen. Alles wat je op gebied van marketing en communicatie onderneemt heeft effect op elkaar, of het nu een campagne is, een website of het bouwen aan je merk. Samen met jou zorgen we dat alles optimaal op elkaar is afgestemd. Van strategie tot realisatie en vanuit een crossmediale gedachte.  

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!

Contact opnemen

Meer weten over een campagneconcept voor jouw bedrijf?

Let's meet