Webdevelopment

Webdevelopment bestaat uit alles wat met het realiseren van een website te maken heeft. Denk hierbij aan een webdesign omzetten in techniek, programmeren van code en het ontwerpen van custom modules. Het maken van een website is een doorlopend proces, waarbij je continu optimalisaties doorvoert.

Het begin van een website

Het proces van webdevelopment start met het in kaart brengen van wensen en structuren. Hierna volgt het interaction design van de website en uiteindelijk de technische realisatie. In een iteratief proces lopen deze fases ook wel eens door elkaar. Dan kunnen er elke keer één of meerdere functionaliteiten worden ontworpen of gebouwd.

Het doel van je website

Bedenk vooraf goed wat het doel is van de website die je gaat bouwen. Betreft dit een corporate website waarbij de focus ligt op jouw organisatie, een commerciële website om verkoop te stimuleren of een campagnewebsite waarbij je specifiek ingaat op een bepaald onderwerp? Elke website heeft een ander doel en andere focus. Technisch zijn bijna al jouw wensen voor een website mogelijk, maar nog belangrijker is dat je denkt vanuit jouw klant en ook nadenkt over praktische oplossingen.

Webdevelopment Nilsson
Nilsson en webdevelopment

Drupal

Door onze ruime ervaring in het Drupal CMS kunnen wij een website voor jou realiseren binnen elk budget. We werken specifiek met Drupal, omdat dit systeem gemakkelijk door te ontwikkelen is, het een goede beveiliging heeft en het een Open Source systeem is waardoor er een wereldwijde community is die eraan werkt.

Monitoren

Nilsson ontwikkelt niet alleen de volledige website in Drupal, maar zorgt er ook voor dat jij alles kunt blijven monitoren. Dit doen we door een basisimplementatie van Google Analytics en Google Tag Manager, zodat gebruik- en bezoekstatistieken kunnen worden ingezien. Doordat wij jouw website ook hosten, kunnen we goed monitoren of de website in de lucht blijft. Hier gebruiken we onze eigen dashboards voor.

Koppeling met externe systemen

Er zijn talloze functionaliteiten waarmee wij kunnen koppelen vanaf een website, hierdoor zorgen we voor een logische digitale customer journey. Denk aan CRM systemen, e-mailmarketing pakketten, Drupal Commerce en Payment Service Providers.

Geschikt voor alle schermen

Standaard maken wij responsive websites, die zorgen voor een optimale beleving. Een responsive website betekent dat de elementen van de website zich automatisch optimaliseren aan de schermgroottes van de gebruiker, zoals desktop, smartphone en tablet.

Totaaltraject

Deze fase staat bij Nilsson vrijwel nooit op zichzelf. Veel elementen hangen met elkaar samen. Alles wat je op gebied van marketing en communicatie onderneemt heeft effect op elkaar, of het nu een campagne is, een website of het bouwen aan je merk. Samen met jou zorgen we dat alles optimaal op elkaar is afgestemd. Van strategie tot realisatie en vanuit een crossmediale gedachte.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!

Contact opnemen

Meer weten over een website voor jouw bedrijf?

Let's meet