Ons werk

Inspireer en doe iets voor elkaar

_Klant: 
ANBO
_Opdracht: 
Creatief concept en online platform
Overzicht

Vanwege het verdwijnen van steeds meer lokale initiatieven en de verschuiving van een lokaal naar centraal georganiseerde vereniging bestond voor ANBO de noodzaak om ook vrijwilligersinitiatieven efficiënter en tegelijkertijd kwalitatief beter te organiseren. Een online platform lijkt daar het ideale middel voor. Door pakketten aan te bieden en online ondersteuning te bieden hoeven vrijwilligers niet steeds opnieuw het wiel opnieuw uit te vinden en kunnen ze van elkaar leren. Nilsson werd gevraagd strategisch te ondersteunen, de visuele uitstraling te verzorgen en het online platform te realiseren.

In een intensief proces begeleidde Nilsson ANBO bij het uitwerken van het idee voor het platform, ondersteunde bij het verkrijgen van draagvlak bij de doelgroep en verzorgde sessies om verschillende ideeën te testen. Belangrijk onderdeel in de sessies was het ontwikkelen van een zogenaamd ‘Minimum Viable Product’; een set van functionaliteiten en uitgangspunten die de basis zijn geworden voor de bètaversie van het platform zoals het gelanceerd is in maart 2016.

Vele disciplines van Nilsson kwamen samen in dit project, zoals productontwikkeling, strategie, het bedenken van een naam, merkontwikkeling, webdesign, content (tekst en video) en webdevelopment. En dat allemaal in de periode van minder dan drie maanden. Om dat proces optimaal te begeleiden hebben we vanaf de start van het project alle disciplines en medewerkers direct betrokken bij het proces. Zo hebben diverse trajecten parallel kunnen plaatsvinden om tijdwinst te boeken.

Al met al een project dat op het lijf geschreven is van Nilsson, omdat vrijwel alle disciplines die Nilsson biedt aan bod zijn gekomen bij de totstandkoming van Inspidoe.nl.
 


Google +

Projectteam

Edwin Staps

Creative Director

Jasper van der Hulst

Marketingstrateeg

Jozias Boone

Multimedia Vormgever

Mark Wittens

Web Developer

Rob Lambert

Strateeg
Media