De uitdaging

Stop de haaienjacht

Sea Shepherd is een internationale non-profit organisatie met als doelstelling het wereldwijd beschermen van het leven in de zee. Acties zijn gericht op het stoppen van de afslachting van zeedieren en de vernietiging van hun leefomgeving. Artiesten, musici en acteurs van over de hele wereld ondersteunen Sea Shepherd’s missie. Per uur worden ruim 11.000 haaien afgeslacht. Sea Shepherd heeft het tot haar missie gemaakt deze afslachting en de vernietiging van de leefomgeving van deze haaien te stoppen. In haar verleden zette Sea Shepherd nooit eerder een dergelijke wereldwijde fundraising campagne op. Zij heeft een grote fanbase op social media, maar de uitdaging was om hier donateurs van te maken. Samen met Sea Shepherd ging Nilsson de uitdaging aan.

De aanpak

Data-analyse

Tijdens de eerste fase maakten we een analyse van de reeds bestaande data op basis van Analytics en de huidige fanbase op Facebook. Met deze analyse als basis is een campagnestrategie opgezet en zijn middelen zoals een campagnevideo ontwikkeld. De potentiële donateurs zijn bereikt door middel van Google Grants en Facebook als advertentieplatformen.

De middelen

Multi platform online marketing campagne

Door middel van een multi platform online marketing campagne zijn zoveel mogelijk mensen bereikt. De campagne was te zien op Instagram en Facebook en werd getoond in verschillende landen en talen.

De impact

Een succesvolle campagne

Donaties

De vastbeslotenheid van Sea Shepherd om de haaien te redden, gecombineerd met Nilsson’s campagnestrategie, zorgden voor een internationaal succesvolle campagne in zes talen, met een geïmplementeerd donatieproces inclusief koppeling naar Mollie. 

Meer bekendheid

De campagne met bijbehorende site werden in een sprint opgezet, waarbij we met een breed team aan expertises nauw samenwerkten met Sea Shepherd. Dit leverde een donatieflow op waarin fans eenmalig, jaarlijks en zelfs maandelijks doneren. 

Haaien gered

Daardoor is Sea Shepherd een stapje dichter bij het behalen van haar missie; het redden van zoveel mogelijk zeedieren en hun leefomgeving.

We gaan ook graag jouw uitdaging aan!

Let's meet

Recente projecten