De uitdaging

Een tekort aan personeel in de zorg

Een tekort aan personeel geldt voor vele branches in Nederland, met name ook in de zorg. De zoektocht naar verzorgend en verpleegkundig personeel wordt een steeds grotere uitdaging. Zorginstanties in Zeeland vissen uit een kleine vijver, contacten met onderwijsinstellingen zijn al gelegd en initiatieven van HR-afdelingen draaien op volle toeren.  WVO Zorg gaat voor een strategisch aanpak met uitwerking op de korte- en lange termijn. Aan Nilsson de vraag om met een goede campagne te werken aan effectieve personeelswerving voor WVO Zorg. 

Door interactieve sessies met WVO Zorg en hun huidig personeel te houden, zijn er veel inzichten verkregen in de beweegredenen om te komen werken bij WVO Zorg. Deze zijn verwerkt in persona’s en zijn het uitgangspunt geweest voor de strategie en het campagneconcept.

De aanpak

Een laagdrempelige benadering

De essentie is eenvoudig: de doelgroep in kaart brengen en contact leggen om zo in de toekomst altijd een poule te hebben waaruit nieuwe medewerkers voort kunnen komen. 

Het concept gaat dus uit van aanbod in plaats van de vraag. Zo creëert WVO Zorg een unieke positie als aanbieder van banen in de zorg. Er is een database gecreëerd op de campagnewebsite, waar potentiële kandidaten zich open en vrijblijvend kunnen inschrijven. Door deze vernieuwde benadering wordt er op laagdrempelige wijze contact gelegd met de doelgroep. Naast de database heeft de website alle elementen in zich om als volwaardige werkenbij-website te fungeren. De campagne/werkenbij-website wordt ondersteund door een langlopende online marketing campagne via Facebook, LinkedIn en Google AdWords. Het uitgangspunt? Voor iedereen die past bij WVO Zorg is er een geschikte zorgbaan. De juiste klik (letterlijk en figuurlijk) is binnen deze campagne dan ook onmisbaar. 

De impact

De resultaten

35.000 kandidaten

zagen frequent online advertenties van WVO zorg in 6 maanden tijd

12.000 bezoekers

kwamen op de wervingswebsite waarvan 4.500 via betaalde campagnes

300 latent werkzoekenden

schreven zich in in de database (in 6 maanden)

We gaan ook graag jouw uitdaging aan!

Let's meet

Recente projecten