De uitdaging

Promoot de fietsverzekering van ZLM

ZLM Verzekeringen is al jaren een goede verzekeringsmaatschappij voor een eerlijke prijs. Omdat zij alleen regionaal werkt en geen winstoogmerk heeft, betalen klanten een lage premie. Ondanks het brede aanbod in verzekeringen wat ZLM Verzekeringen al had, besloot zij nog een extra verzekering daaraan toe te voegen; de fietsverzekering. En iedereen weet hoe gek wij hollanders op fietsen zijn. En gek op veel verschillende fietsen; racefietsen, stadsfietsen, mountainbikes, e-bikes en ga zo maar door. Dus hoe zorg je ervoor dat een wielrenner, een student, een mountainbiker én een 60-plusser zich verzekeren bij ZLM Verzekeringen? 

De aanpak

Een beeld dat alles omvat

In eerste instantie zijn verschillende moodboards gecreëerd. Bij het creëren van deze moodboards kozen we niet alleen voor de standaard (stads)fiets, waarmee vrijwel iedereen zich kan identificeren, maar ook voor een bakfiets. Door de keuze voor deze ietwat afwijkende fiets trekt de ontvanger zelf de conclusie dat je bij ZLM Verzekeringen iedere fiets kunt verzekeren; niet alleen de standaard Nederlandse tweewieler. Het onderscheidend vermogen van deze afbeeldingen zit niet in de fiets zelf, maar in de vrolijke, onbezorgde setting. Samen met Kentin Photography creëerden we vervolgens een tandem, opgebouwd uit vijf verschillende soorten die representatief zijn voor de verschillende doelgroepen. Daarnaast ontwikkelden we voor de campagne een serie van lifestyle beelden met dezelfde mensen op verschillende locaties.

Het resultaat

Uitrol in verschillende middelen

Door op een ludieke manier diverse fietsen aan elkaar te verbinden ontstaat een triggerend, onderscheidend beeld. Het spreekt alle doelgroepen aan en heeft ondanks het creatieve karakter geen zwaar commerciële uitstraling. Het beeld roept positiviteit, vrolijkheid en spontaniteit op. Het format is daarnaast breed toepasbaar, bijvoorbeeld als header op de website of als banner op events waar ZLM Verzekeringen bij betrokken is.

We gaan ook graag jouw uitdaging aan!

Let's meet

Recente projecten