Start level

Allround Yachting is een jachtmakelaar met vestigingen in Wemeldinge en Enkhuizen. Ze bieden een breed scala aan jachten te koop aan en bieden ook de mogelijkheid om je eigen jacht via hen te verkopen. Als jachtmakelaar zorgen ze voor een vlotte begeleiding van het verkoopproces.

Allround Yachting heeft ons benaderd met het verzoek om hun lokale vindbaarheid te verbeteren, zowel voor de vestiging in Wemeldinge als in Enkhuizen. Hiervoor hebben we nieuwe webpagina’s toegevoegd die gericht zijn op lokale zoekwoorden. Daarnaast hebben we searchcampagnes opgezet die naar deze pagina’s leiden. Bij een bedrijf als deze is het cruciaal om strategisch te werk te gaan om de lokale doelgroep te bereiken. De combinatie van SEO en SEA versterkt elkaar en speelt hierbij een belangrijke rol.

Afbeelding
SEO & SEA: een krachtige combinatie
Afbeelding
Afbeelding

Sinds de toevoeging van de nieuwe pagina’s op onze website hebben we een aanzienlijke toename in organisch verkeer waargenomen:

  • De gemiddelde positie in de Google-zoekresultaten is verbeterd van plek 36 naar plek 20, wat een stijging van 44% betekent.
  • Het aantal dagelijkse klikken via organische zoekresultaten is toegenomen van 7 naar 23, een stijging van 229%.

Zoals eerder vermeld, hebben we nieuwe pagina’s gecreëerd voor onze vestigingen, gericht op lokale zoekwoorden. Hiermee trekken we organisch verkeer aan van mensen die specifiek zoeken naar een jachtmakelaar in hun omgeving (Zeeland of Enkhuizen).

De resultaten van deze nieuwe pagina’s uit organische zoekopdrachten zijn als volgt:

  • Beide pagina’s hebben een top-2 positie op Google bereikt. Dit heeft geresulteerd in 5700 vertoningen en 103 klikken. Voorheen werd Allround Yachting niet gevonden op deze zoekwoorden.
  • In totaal hebben 1.231 verschillende gebruikers de twee nieuwe pagina’s bezocht.

 

Allround Yachting Analytics
Afbeelding
Afbeelding

Next level

Naast de SEO-werkzaamheden loopt er ook een zoekwoordencampagne via Google Ads lopen. De behaalde resultaten tot nu toe zijn als volgt:

  • In totaal zijn er 1.390 klikken naar de website gerealiseerd met een CTR van 9% via de betaalde zoekwoordencampagnes.

 

  • Allround Yachting heeft een toename in naamsbekendheid ervaren ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Het aantal zoekopdrachten naar ‘Allround Yachting’ is gestegen met 171%.
  • Het totale aantal websitebezoekers sinds de start van de samenwerking is 29.551, wat een stijging van 193% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • In de afgelopen drie maanden zijn er in totaal 40 conversies geweest, waaronder contactmomenten via e-mail, telefoon of het contactformulier.

 

Afbeelding
Wervingscampagne SEH artsen Adrz