Blogs / publicaties

Afbeelding
Storytelling
15 maart 2023
Jouw verhaal vinden én vertellen
Storytelling, iedereen heeft het erover en iedereen doet het ook. Verhalen helpen je op een toegankelijke manier veel te vertellen en een emotionele band op te bouwen. Jouw merkverhaal is de samenvatting van alles wat je doet, waarom je het doet en wat jou zo bijzonder maakt. Door dit verhaal kiezen klanten om met jou te werken, en niet met iemand anders. Maar hoe vertel je jouw verhaal nu effectief en zo dat iedereen het wil horen?
Afbeelding
Beelden aanleveren
13 maart 2023
Hoe behoud ik de kwaliteit van een foto als ik deze wil versturen of aanleveren?
Naast dat het belangrijk is om kwalitatief goede beelden te (laten) maken, is het ook heel erg belangrijk dat de kwaliteit behouden blijft als je de beelden bijvoorbeeld gaat delen/versturen. Alleen kwalitatief goede beelden kunnen we gebruiken in de opmaak van drukwerk en/of websites. Later hierover een aantal tips. Ik ga jullie eerst wat uitleggen over de bestandsgrootte van een afbeelding, want dat is een belangrijk onderdeel van een kwalitatief goed beeld.
Afbeelding
Teaser wcag
26 januari 2023
Toegankelijk internet, voor iedereen!
Internet is een eerste levensbehoefte geworden. Je bestelt alles (inclusief je nieuwe paspoort) online en registreert het direct voor de garantie, je blijft gemakkelijk op de hoogte door te scrollen door duizenden posts, vindt de weg dankzij google maps en bestaat je bedrijf wel echt als het niet goed vindbaar is online? We zijn zo gewend geraakt aan internet, dat we niet altijd bedenken dat het voor sommige mensen misschien lastig te gebruiken is. Net als dat je in je winkel, restaurant of andere fysieke bedrijfslocatie ervoor wil zorgen dat het toegankelijk is voor iedereen, is het nu ook tijd om dat met je website te doen.
Afbeelding
Beter fotografen met je smartphone
15 december 2022
Haal de fotograaf in jezelf naar boven
Een corporate uiting, een campagne, een social post… je hebt als bedrijf tegenwoordig vrijwel voor alle middelen en kanalen beeldmateriaal nodig. En dan het liefst volgens de huisstijlrichtlijnen, persoonlijk en passend bij de doelgroep. Om daar telkens een bureau of professionele fotograaf voor in te schakelen, dat is nogal wat! Gelukkig kunnen we je geruststellen: niet voor alles is een professionele shoot nodig. Wij zetten een aantal tips en tricks voor je op een rijtje om zelf kwalitatief goede en spannende beelden te kunnen schieten. Gewoon, met je smartphone!
Afbeelding
Offline online zichtbaarheid vergroten
17 november 2022
Er is meer dan alleen online - offline zichtbaarheid vergroten
Jij hebt een website en hij is mooi. Met een perfect UX design leid jij je bezoekers van hun eerste vraag tot het perfecte antwoord. Dat doe je met sterke teksten, mooie afbeeldingen en pakkende filmpjes. Niks meer aan doen! … Toch?
Afbeelding
Blog Teaser_Branding
31 mei 2022
Branding en marketing, het zorgenkindje in de zorg
Zorgsector en welzijnsspectrum versus marketing en branding. Ik weet het, je rijmt het niet bij elkaar. Two different worlds, de snelle en commerciële marketing en digitale wereld en de sociale complexe zorg-en welzijnssector. En toch he…en toch…liggen er niet alleen kansen voor deze sector om slim met branding en marketing om te gaan, maar wordt het meer en meer een noodzaak. En als er noodzaak in het spel is, dan wil je graag houvast. Die geven we jou!
Afbeelding
teaser-ledenorganisaties
14 April 2022
Join the club: succesvolle marketing voor ledenorganisaties, goede doelen en non-profit
Hoe ga je leden of donateurs werven, met welke digitale strategie en hoe draagt het merk bij aan loyaliteit van je leden of achterban? Het is voor ledenorganisaties, goede doelen en non-profitorganisaties lastig, geen gesneden koek. Goed nieuws, voor ons wel. We zetten alles op een rij. Het is wat leeswerk, maar ach….het is voor een goed doel ;)
Afbeelding
Blog Teaser_Stereotype beeldvorming
29 oktober 2021
De ontwerper als moraalridder: over stereotiepe- en inclusieve beeldvorming
We plakken etiketten als we verwijzen naar groepen en hun ‘normale’ rol in de maatschappij.
Afbeelding
Blog Teaser_UX design
23 september 2021
Vijf achterhaalde conventies in UX design
Wanneer ik met klanten in gesprek ben worden er zo nu en dan dingen gezegd waarvan ik denk: “Maar is dat ook zo?” Ik heb het hier over aannames die worden gemaakt met betrekking tot websites.
Afbeelding
Blog Teaser_klantreis
27 augustus 2021
Ik ga op (klant)reis en ik neem mee...
...uhhh...Mijn tandenborstel? Neen, we gaan niet echt op reis. Je klant maakt een metaforische reis op weg naar het omarmen van je bedrijf of product. Het is een cliché, uitgekauwd, afgezaagd….Maar iets wordt niet voor niks een uitgekauwd cliché. Het is omdat er een kern van waarheid in zit. En ja, ook ik ga een schepje bovenop de ruim 1 miljard (!) Google hits op ‘customer journey’ doen.
Afbeelding
Teaser_Onbewuste beïnvloeding
26 augustus 2021
Onbewuste beïnvloeding? Ik trap er niet in
Er bestaan verschillende routes als het gaat om het verwerken van informatie. Enerzijds heb je de centrale route, waarbij we beslissingen nemen op basis van argumenten en ratio...
Afbeelding
Blog Teaser_Modellenwerk
22 juni 2021
Modellenwerk
Hoe praktisch je ook bent ingesteld, hoe -hands-on of down-to-earth je ook bent, en hoe goed je onderneming ook draait...
Afbeelding
Blog Teaser_Employer branding
15 maart 2021
Employer branding: de wassen neuzen show
Moeite om geschikt personeel te vinden? Werkgeversmerk, werkgeversbelofte, employer branding en -positionering...
Afbeelding
Blog Teaser_dingen die je niet zegt
06 mei 2020
Het zijn de dingen die je niet zegt
Heldere, transparante communicatie is belangrijk. Juist in deze tijd. Maar dat kan natuurlijk helemaal niet. De manier waarop je iets vertelt, beïnvloedt de interpretatie van de ontvanger. Tussen de regels door zeg je zoveel meer dan er zo op het eerste moment staat.